Tuesday, April 20, 2010

Majlis Khatam Hafazan Al-Quran

KUALA KUBU BHARU 17 APRIL 2010 – Bertempat di Dewan Muktamar, Darul Quran Jakim telah berlangsung Majlis Khatam Hafazan Al-Quran Program Persijilan Tahfiz Al-Quran 2010.

Majlis yang merupakan agenda tahunan itu diadakan bagi merai seramai 123 orang pelajar yang telah berjaya menamatkan hafazan al-Quran 30 juzuk dalam tempoh 18 bulan di Darul Quran.

Majlis khatam yang dipimpin oleh Al-Fadhil Ust Shuib Abu Al-Hafiz itu telah dirasmikan dengan jayanya oleh Y.Bhg Datuk Haji Wan Mohammad Nor Bin Haji Sheikh Abdul Aziz, Ketua Pengarah JAKIM.

Di dalam ucapannya, beliau melahirkan rasa bangga dengan lahirnya para huffaz di bumi Darul Quran ini dan beliau juga mengingatkan para pelajar supaya sentiasa meningkatkan keazaman untuk melanjutkan pelajaran selepas menamatkan pengajian di Darul Quran.

“Peranan para pensyarah amat besar dalam melahirkan para huffaz yang cemerlang. Saya mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada semua pensyarah yang komited terhadap pencapaian akademik pelajar” tambah beliau lagi.

Dalam pada itu, Darul Quran turut menganugerahkan kepada 2 orang pelajar Anugerah Pelajar Cemerlang. Kedua-duanya merupakan pelajar cemerlang dengan PNGK 4.0.

Turut hadir pada majlis tersebut Hj. Abd Kodir Sallah, Timb. Pengarah (Pendaftar), Hajjah Zawanah Mohammad, Timb. Pengarah (Akademik), Hj Razali Shahabuddin, Mantan Pengarah Darul Quran, pegawai dan kakitangan Darul Quran serta ibu bapa pelajar.

  • photos will be published later... :)

No comments: